تبلیغات
روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکو - مطالب مرداد 1393

روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکو

گوزل ریندیم

1- گوزل رندیم،

سنین باشون ساغ اولسون

آغری کیمین  سنین اوزون آغ اؤلسون

اتک لرین قوناقلارا باغ اؤلسون

بیزده ن ده بیر آیدان  ایلدن یاد ایله 

  اوزاخ یولدا گؤیلوموزی شاد ایله

2 - گوزل رندم ،

دلی جیران سرین سویی ایچنده

قفله قاطر کندیمیزده ن گئچه نده

مرندی نن آرپالاری بیچه نده

بیچین چیلر یورقونوخدان یاتوبدی  

 گول یوردوم باشون عرشه چاتوبدی

3 -  گوزل رندیم،

 اکین چی لر یرلرینی بیچردی

بیزیم کند ده دئیرمانلار ایشله ردی

دئیرمانچی دورمگینی دیشله ردی

یوخالار ، لاواش ، چورک ییئردی 

 اصلی کرم شعرلرینی دییردی

4 – گوزل رندیم 

ننه لرین گونده ، یون دیدمه سی

رنگلی جوراب یاشال لارین هورمه سی

یون لری تل ، ایپ ایلین گورمه سی

چَهره لردن چریخ چیریخ سس چیخار  

  ننه لرین گوزلرینن یاش چیخار

5 – گوزل رندیم ،

بایرام گونی تازا گوینه ک گیینده

سبیله عمه وئرن یومورتانی ییینده

قوناقلارا خوش گلدییی دیینده

هاممی دئیر یوز بئله بایرام اؤلسون

 غملر گئتسین طوی اؤلسون آرام اؤلسون

6- گوزل رندی،

مش زهرا خالا سبزی لری ده ره نده

هر ده نده بیر دردیغینان ییینده

شیرین شیرین ناغیللاری دیینده

منه باخوب ققاچکوب گوله ردی 

  قؤنشولوقون قایداسینی بیلردی

 

7– گوزل رندیم ، ئولکه میز آباد اؤلوب

یا شیانلار ئوره کلری شاد اؤلوب

اولنلرین  آدی بوردا یاد اؤلوب

انسانلارین قدرین بولن چوخ اُلسون  

  جهالت و نادانلوخلار یوخ اُلسون




نوشته شده توسط روستای رند در دوشنبه 20 مرداد 1393 ساعت 10:35 ب.ظ | لینک ثابت نظرات |

غذا های محلی روستای گردشگری رند :

هر منطقه از آذربایجان غذاهای محلی دارد که در نقاط دیگر کشور کمتر دیده میشود. در این مطلب سعی می شود  غذاهای سنتی و محلی روستای گردشگری رند را خدمت شما خوانندگان محترم معرفی کنیم :

اوماج حالواسی یا حلوای اوماج :
این خوراكی جزء  شیرینی جات محلی بوده و روش پخت آن بسیار آسان می باشد و مواد مورد نیاز در تهیه آن عبارتند از آرد- شكر و روغن كه البته می توان با افزودن موادی چون شیره انگور، زعفران و مغز گردو طعم آن را لذیزتر هم كرد.این خوراكی خوشمزه در سرتاسر منطقه تهیه می شود و در مراسم عزاداری- نذری و عید نوروز جهت پذیرایی از مهمانان تهیه و پخت می شود.

آش محلی کله جوش یا قورود قیله :

قورود قیله واژه تركی است كه از دو جزء قورود (به معنای كشك) و قیله (به معنای قورمه) تشكیل شده است. قورود قیله همانطور كه از نامش پیداست، نوعی آش كشك است. این آش، دور هم بودن‌ها، روزهای تعطیل و ... است. قورود قیله مانند سایر آشها پخته می‌شود؛ با این تفاوت كه مواد مصرف شده در آن متفاوت است و برای پخت این آش، از كشك، لوبیا چشم بلبلی، پیاز، بادمجان و سبزیجاتی چون ریحان، جعفری، تره، برگ چغندر ، سبزی آغ پنجر (از سبزیجات محلی) و گوشت استفاده می‌شود. كشك این آش هنگام پخت به آن اضافه می‌شود و گوشت مصرفی به صورت چرخ كرده و كوفته ریزه یا به صورت قورمه افزوده می‌شود. قورود قیله  یا همان کله جوش با پیاز داغ تزیین می‌شود و به همراه سیر، فلفل و سبزی و پیاز خورده می‌شود.


ساج قورورماسی :

ساج ظرفی بشقاب مانند است که از آن برای پخت نان سنتی نیز استفاده میشود. در این غذا گوشت را خورد کرده و همراه با پیاز داخل ساج میریزند و آن را روی آتش می گذارند . بعد از این که گوشت جا افتاد کمی نمک و ادویه به آن اضافه می شود. این غذای سنتی معمولا با روغن حیوانی با دنبه پخته می شود.

ارده :

آرد را با شیر مخلوط کرده و به صورت خمیر در می‌آورند. آن‌گاه این خمیر را به گلوله‌های کوچک تقسیم می‌کنند و آن‌ها را با زرده تخم‌مرغ آغشته کرده و در روغن سرخ می‌کنند. ارده را معمولا در مراسمات مذهبی به عنوان نذری پخش می کنند.

نان سنتی یوخا :

آرد گندم ،آب و نمك از موارد مورد نیاز این نان است . در زبان محلی به این نوع نان یوخا گفته می شود که هنوز هم گاهی اوقات بوی نان تازه (یوخا) در روستای رند به مشام میرسد .

 

 



نوشته شده توسط روستای رند در پنجشنبه 2 مرداد 1393 ساعت 06:16 ب.ظ | لینک ثابت نظرات |

کلیه ی حقوق مادی و معنوی وبلاگ روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکومحفوظ می باشد.
طراحی شده توسط یاس تم و ترجمه شده توسط تک بیست و وبلاگ تولز