تبلیغات
روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکو - غذا های محلی روستای گردشگری رند :

روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکو

غذا های محلی روستای گردشگری رند :

هر منطقه از آذربایجان غذاهای محلی دارد که در نقاط دیگر کشور کمتر دیده میشود. در این مطلب سعی می شود  غذاهای سنتی و محلی روستای گردشگری رند را خدمت شما خوانندگان محترم معرفی کنیم :

اوماج حالواسی یا حلوای اوماج :
این خوراكی جزء  شیرینی جات محلی بوده و روش پخت آن بسیار آسان می باشد و مواد مورد نیاز در تهیه آن عبارتند از آرد- شكر و روغن كه البته می توان با افزودن موادی چون شیره انگور، زعفران و مغز گردو طعم آن را لذیزتر هم كرد.این خوراكی خوشمزه در سرتاسر منطقه تهیه می شود و در مراسم عزاداری- نذری و عید نوروز جهت پذیرایی از مهمانان تهیه و پخت می شود.

آش محلی کله جوش یا قورود قیله :

قورود قیله واژه تركی است كه از دو جزء قورود (به معنای كشك) و قیله (به معنای قورمه) تشكیل شده است. قورود قیله همانطور كه از نامش پیداست، نوعی آش كشك است. این آش، دور هم بودن‌ها، روزهای تعطیل و ... است. قورود قیله مانند سایر آشها پخته می‌شود؛ با این تفاوت كه مواد مصرف شده در آن متفاوت است و برای پخت این آش، از كشك، لوبیا چشم بلبلی، پیاز، بادمجان و سبزیجاتی چون ریحان، جعفری، تره، برگ چغندر ، سبزی آغ پنجر (از سبزیجات محلی) و گوشت استفاده می‌شود. كشك این آش هنگام پخت به آن اضافه می‌شود و گوشت مصرفی به صورت چرخ كرده و كوفته ریزه یا به صورت قورمه افزوده می‌شود. قورود قیله  یا همان کله جوش با پیاز داغ تزیین می‌شود و به همراه سیر، فلفل و سبزی و پیاز خورده می‌شود.


ساج قورورماسی :

ساج ظرفی بشقاب مانند است که از آن برای پخت نان سنتی نیز استفاده میشود. در این غذا گوشت را خورد کرده و همراه با پیاز داخل ساج میریزند و آن را روی آتش می گذارند . بعد از این که گوشت جا افتاد کمی نمک و ادویه به آن اضافه می شود. این غذای سنتی معمولا با روغن حیوانی با دنبه پخته می شود.

ارده :

آرد را با شیر مخلوط کرده و به صورت خمیر در می‌آورند. آن‌گاه این خمیر را به گلوله‌های کوچک تقسیم می‌کنند و آن‌ها را با زرده تخم‌مرغ آغشته کرده و در روغن سرخ می‌کنند. ارده را معمولا در مراسمات مذهبی به عنوان نذری پخش می کنند.

نان سنتی یوخا :

آرد گندم ،آب و نمك از موارد مورد نیاز این نان است . در زبان محلی به این نوع نان یوخا گفته می شود که هنوز هم گاهی اوقات بوی نان تازه (یوخا) در روستای رند به مشام میرسد .

 

 



نوشته شده توسط روستای رند در پنجشنبه 2 مرداد 1393 ساعت 05:16 ب.ظ | لینک ثابت نظرات |

کلیه ی حقوق مادی و معنوی وبلاگ روستای رند ، روستای نمونه گردشگری منطقه آزاد ماکومحفوظ می باشد.
طراحی شده توسط یاس تم و ترجمه شده توسط تک بیست و وبلاگ تولز